Fattoria Bio

新商品:イタリア職人がつくる生サラミシリーズ

2017.05.08 お知らせ

salami_01

イタリア職人がつくるサラミシリーズ2種を販売開始

ファットリアビオ北海道では、イタリア職人のヴィットリオ・サウロ氏を招き、北海道で育ったブランド豚「スマイルポーク」を使用した南イタリア伝統の生サラミの販売を開始します。

salame_03

イタリア職人がつくるサラミ クラッシコ ビアンコ

サラミクラッシコビアンコは南イタリアに伝わる伝統的なサラミで、厳選された新鮮なお肉にを粗挽きにした後、塩と胡椒の実と白ワインを加え最後に手作業で腸詰めにします。そして柔らかく甘みが増して香り高くなるまでじっくり熟成させます。

salami_09-2

salami_015

イタリア職人がつくるサルシッチャ カラブラ ドルチェ

カラブリアのサラミ作りの伝統は紀元前大ギリシア時代に遡ります。芸術のような味わいの加工技術は、カラブリアの農家に秘密に受け継がれ様々なレシピが存在します。サルシッチャカラブラドルチェは、パプリカの甘みとフェンネルシードのアクセントを加えた、マイルドな味わいのサラミです。そのユニークな味わいは地ぶどうで作られた赤ワインとの相性が抜群です。そのままおつまみとしてもおいしいですし、パンとチーズを添えて前菜にするのはとてもおいしいものです。また、パスタにはもちろん、グラタンにもよく合います。

salame_016

salami_04

salami_10

 

SALAMI MASTER ” Vittorio Saulo” from Italy

サラミマスターのヴィットリオ・サウロは、南イタリアのカラブリア州チェトラーロに生まれ育ち、その後イタリア国内のコザックというD.O.P.認証を受けたファクトリーで研鑽を積みました。そして日本にイタリアの食文化を伝えるため、ファットリアビオ北海道オーナー、エリオ・オルサーラとの約束のため来日しました。

salami_05

salami_017

Vittorio with Salumi Grande Maestro Zii Franciscu

salami_06

salami_018

salami_025

salami_08

salami_020

salami_07

salame_012

salame_013

salami_014

salami_023

salami_024

イタリア カラブリア州 チェトラーロ

 

ELIO ORSARA

Founder of Fattorioa Bio Hokkaido

I am an Italian very proud of my heritage. After many different experiences around the world I finally settled down in Japan. I met my wife here, started my family, and have made many loyal friends. You could say I have fulfilled my “Japanese dream”. After almost twenty five years blessed with happiness, I feel it`s time to give back.

I come from a rural area in Calabria with a strong farming tradition, and I am in love with the Japanese countryside and its farmers. I have always tried to be true to my origins by focusing on genuine and healthy cuisine made from organic, natural ingredients.

As a countryside man, I would like to help and support the Japanese Farmers. Japanese raw materials and ingredients are of the highest quality and with the right “know how” they can be transformed into world class products. In Antica Salumeria we use only the highest quality meat, all made in Japan. In the future, I would also like to produce all varieties of Italian peppers needed to prepare our salami in order to have an “All made in Japan” product.

The Olympic Games in 2020 are approaching, and the whole world will be looking at Japan. It is a unique opportunity to show the world the best of this country. Support Japan: try Antica Salumeria salami!

Buon appetito!

 

salami_028

salami_026

salami_02

salami_11

商品は、ファットリアビオ工場直営店や新千歳空港、全国のイベントで5月より販売を予定しています。

 

 

 

 

TOP